5 Mart 2009 Perşembe

yola bir dusuldu mu omur boyunca gidilir*



Yola yalniz cikmaya alistim iyiden iyiye.. korumasiz ve yansiz gezmek gercek ozgurlugu de beraberinde getiriyor.. eger ciktiginiz yolculuklarda konfor da olmasin kalirim bir pansiyonda; yururum olumune dagda, bayirda, cayirda diyorsaniz bence sanslisiniz.. bazilarina cefa gibi gelecek bu dusunce aslinda -bana sorarsaniz tabi ki- insanin nefes aldiginin farkina varmasini sagliyor..

Giderken yaninizda dertlerinizi sorunlarinizi goturmemeye calismali, onlarla yola cikarsaniz; daha dogrusu yola onlardan kurtulmak icin ciktiginizi dusunuyorsaniz, bence tekrar dusunun.. siz sadece o sorunlari biraz oteleyecek, biraz orasini burasini cekistireceksiniz.. yolculuklarda onemli olan yeni denilen kavramin icini doldurabilmektir.. zaten sirasi gelince o sorunlarla yuzlesilir kendimizi kasmaya hic gerek yok..

Onumuzdeki ay yeni bir yolculuga cikacagim.. hayatin bir donemecini daha gecmek icin, bu yolculukta onlarca kader arkadasi ile beraber olacagim.. sonrasinda yine kendi yolcuklarima cikacagim zihnim ve ayaklarim beni tasidigi surece...

*Attila İlhan'in Sahane Serseri siirinden...

Hiç yorum yok: